PROGRAM

#STSOn9

Program Simplified Trading Signal (STS)  merupakan program pembelajaran kos pendek yang dianjurkan oleh Akademi JL secara jarak jauh untuk pelajar yang ingin mempelajari ilmu teknikal analisis secara atas talian (online). Program ini berlangsung selama 3 bulan dan dikawalselia oleh  admin dari AJL. Segala video pembelajaran adalah direkod dan boleh ditonton secara online melalui link yang diedarkan kepada pelajar. Terdapat 24 silibus yang akan diedarkan bagi setiap minggu sehingga tamat tempoh program. Pelajar juga akan diberikan tugasan (assignment) setiap minggu sekali bagi melatih ilmu teknikal analisis yang dipelajari. 

Alumni

“Semasa saya join program STS ni saya masih lagi seorang student. Tapi waktu tu saya dah boleh buat duit poket sendiri hasil trading sambil kumpul duit bayar hutang PTPTN semula.

Kini, saya dah habis belajar tapi saya dah boleh jana RM2000 sebulan dengan ilmu STS dan tolong bisnes adik saya jual popcorn sambil-sambil trade.”

Muhammad Arief Noor

Usahawan Popcorn

“Disebabkan saya ada penyakit yang mengganggu tugasan kerja, saya terpaksa berhenti kerja. Sebagai ketua keluarga memang ada rasa frust sebab rasa tak mampu nak tanggung keluarga.

Sejak saya join program STS ni, saya bukan sahaja dapat jana pendapatan untuk keluarga, bahkan saya ada masa terluang menjaga anak-anak yang sedang membesar depan mata saya sendiri. Tak susah pun nak trade sebab saya tak perlu selalu hadap market”

Ahmad Azhari

Full Time Trader

“Saya ni ada hobi yang memang memerlukan banyak kos. Apa saja pertandingan Iron Man, saya mesti join. Tapi banyak kelengkapan Iron Man yang saya tak dapat nak beli sebab kekangan duit.

Sejak saya belajar ilmu STS ni, bukan saja saya dapat keluar dari masalah kewangan, bahkan saya juga dapat luangkan masa lebih bersama keluarga. Dalam seminggu je saya boleh jana RM4000 ke Rm5000. Memang terbaiklah ilmu STS ni.”

Nawawi Osman

Pakar Perunding Wasiat & Penasihat Pelaburan Bank

“Saya join program STS ini disebabkan saya telah pun berhenti kerja. Oleh kerana silibus STS ini sangat sesuai untuk buat duit secara santai, sebab itu saya join sebab saya memang nak buat duit santai-santai je.

Alhamdulillah, hasil duit trading guna ilmu STS ini saya dapat sekolahkan anak di universiti hingga graduate, dan kini saya gunakan pula untuk perbelanjaan sekolah anak yang lain di universiti.”

Haji Wan Azani

Full Time Trader Santai

AJL (M) Sdn Bhd (1173052-U)

AJL adalah syarikat berbentuk akademi yang memberikan informasi dan mengajarkan tentang ilmu pelaburan di dalam bidang trading. Ilmu pelaburan dalam bidang trading ini membolehkan pelabur membuat tindakan yang betul ketika hendak membuat keputusan di dalam trading. 

Website ini dimiliki dan dioperasi oleh AJL (M) Sdn Bhd. Copyright 2020. All rights reserved.